SAĞLIK TURİZMİ UYGULAMALARI VE TÜRKİYE’YE GETİRİLERİNE İLİŞKİN BİR DEĞERLENDİRME - Sezgin Zabun; Naim Karagöz; Ferhat Onur Ağaoğlu (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Sağlık turizmi; tedavi olmayıamaçlayan hastaların yanı sıra oluşabilecek hastalıkları önlemek isteyenlerin,estetik kaygısı olanların, ruhsal denge arayanların ve hatta bütün bunlarıkültür gezisi çerçevesinde gerçekleştirmek isteyenlerin talepte bulunduğu bir sektörhaline gelmiştir. Seyahat imkanlarının iyileşmesi, rekabetçi fiyat uygulamalarıve destinasyonlar arası kalite farkı da bu talebin artışında yönlendiriciolmuştur. Bu çalışmada sağlık turizmi çeşitli uygulamaları açısından tasviredilirken, Türkiye’nin sağlık turizmi pastasındaki payını artırma hedefidoğrultusunda mevcut durumu ve geleceği açısından değerlendirmelerdebulunulmuştur.