مقایسۀ کیفی و کمی نوازه های دریافتی مدرسان زبان انگلیسی از سوی زبان آموزان براساس عامل جنسیت - آیدا فیروزیان پوراصفهانی; رضا پیش قدم; سمانه نادری (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
پژوهش حاضر بر آنست تا به‌شیوه‌ای کیفی و کمی، نوازه‌های دریافتی مدرسان زبان انگلیسی از سوی زبان‌آموزان را با درنظرگرفتن عامل جنسیتِ مدرس واکاوی کند. در مرحلة کیفی، شرکت‌کنندگان متشکل از 28 مدرس انتخاب شدند. انواع نوازه‌های دریافتی مدرسان به‌واسطه مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با آن‌‌ها، مورد بررسی قرار گرفت و پرسشنامه‌ای طراحی شد. پس از تأیید روایی و پایایی آن، پرسشنامه در اختیار 181 مدرس قرار داده شد و تفاوت نوازه‌های دریافتی مدرسان به‌لحاظ کمی مورد تحلیل واقع شد. یافته‌های کیفی نشان داد که مدرسان زن در مقایسه با مدرسان مرد، نسبت به‌دریافت نوازه‌های غیرکلامی مثبت، کلامی غیرشرطی منفی و کلامی شرطی منفی حساس‌تر بودند. نتایج بخش کمی نیز نشان داد که میان بهرة نوازه‌ای مدرسان زن و مرد از نظر حسی که در نتیجة دریافت انواع نوازه‌های غیرکلامی مثبت، عدم دریافت نوازه و کلامی شرطی منفی پدید می‌آید، تفاوت معنادار وجود دارد.