تثبیت آنزیم سلولاز قارچ آسپرژیلوس نایجر روی نانو رشته‌های آمیلوئیدی و مقایسه سینتیکی آن با آنزیم آزاد - مرضیه رشوند; امیر آراسته; هاشم نیری (زیست‌شناسی کاربردی)
مقدمه: بسیاری از پروتئین‌‌ها را می‌توان در آزمایشگاه به آمیلوئید تبدیل کرد. این رشته‌ها از دیدگاه‌های گوناگون از جمله به-عنوان بستری برای تثبیت آنزیم مورد توجه می‌باشند. در این تحقیق آنزیم سلولاز روی نانورشته‌های آمیلوئیدی حاصل از آلبومین سرم گاوی تثبیت و خصوصیات سینتیکی آن با فرم آزاد مقایسه شد. روش ها: تولید رشته‌های آمیلوئیدی با روش‌های جذب‌سنجی کنگورد و نشر فلورسانس ThT بهینه سازی شد و با میکروسکوپ الکترونی گذاره مورد تائید قرار گرفت. آنزیم سلولاز به کمک گلوتارالدئید و با تشکیل پل‌های عرضی روی نانو رشته‌های آمیلوئیدی تثبیت شد و ویژگی‌های سینتیکی آن با آنزیم آزاد مقایسه گردید. نتایج: نتایج جذب سنجی کنگورد و نشر فلورسانس ThT نشان داد که حداکثر رشته‌های آمیلوئیدی در غلظت 4 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر از پروتئین، دمای 60 درجه سانتی‌گراد و pH برابر 3 تشکیل می‌شود. تصاویر میکروسکوپ الکترونی گذاره حضور رشته-های آمیلوئیدی را تائید کرد. تثبیت آنزیم، میزان فعالیت، فعالیت ویژه و Vm را کاهش و میزان Km آنزیم را افزایش داد و دمای بهینه آنزیم از 40 به 50 درجه سانتی‌گراد افزایش یافت. بحث: رشته‌های آمیلوئیدی می‌توانند به‌عنوان یک نانوماده جدید در تثبیت آنزیم سلولاز مورد استفاده قرار گیرند. همچنین، آنزیم تثبیت شده را می‌توان به‌عنوان یک محصول کاربردی در صنایع وابسته به سلولاز معرفی نمود.