Ķīmijas zinātnes ietekme uz farmāciju un farmaceitu praktisko darbu Eiropā, arī Latvijā viduslaiku un jauno laiku mijā - Ilze Smiltena; Venta Šidlovska; Baiba Mauriņa (Acta Medico-Historica Rigensia)
Farmācija ir viena no senākajām zinātnēm pasaulē, tā ir tik pat sena kā cilvēce, jo cilvēki vienmēr ir cietuši no dažādām slimībām un tādēļ arī vienmēr ir meklējuši dažādus līdzekļus, ar kuriem tās ārstēt un atvieglot to izraisītās ciešanas. Tāpat cilvēki vienmēr ir meklējuši veidus, kā pagatavot šos ārstnieciskos līdzekļus; līdz ar to var teikt, ka zāļu formu tehnoloģijai ir tikpat sena vēsture, kā farmācijai un cilvēcei kopumā.