El-sykkel som utvidelsesteknologi - Robert Næss (Norsk Sosiologisk Tidsskrift)
Nasjonale myndigheter har signalisert at bilbruk og klimagassutslipp skal reduseres, og at byene skal utvikles til å bli mer attraktive og levende. På den ene siden har bilen bundet landet sammen og gitt innbyggerne en stor grad av fleksibilitet til å dra dit de vil. På den andre siden har bilen også hatt problematiske konsekvenser for norsk by- og tettstedsutvikling. For å gjøre noe med klimagassutslippene som bilen forårsaker, må det tas noen veivalg for å fremme bærekraftige mobilitetsløsninger. Mobilitet er både en nødvendighet og et gode. Det gir enkeltmennesker bevegelsesfrihet og økt livskvalitet. For å opprettholde den fleksibiliteten som bilen har gitt, må behovet for mobilitet ivaretas med andre transportalternativer som kan forflytte innbyggerne raskt, bærekraftig og komfortabelt. Det er strengt tatt to måter å møte disse utfordringene på. Den ene er kollektivtransport og den andre er økt bruk av elektrifiserte kjøretøy slik som el-sykler. Denne artikkelen er en kvalitativ analyse av et utvalg personer som for første gang prøver el-sykkel og hvordan de beskriver teknologiens egenskaper og sine egne erfaringer.