Dikkat, Bağıntı ... - Ceyhuın Aksoy (Dilbilim Araştırmaları Dergisi)
Sözcelerin incelenmesinde biliş süreçlerinin yeterince gözönüne alınmaması, kuramsal çerçevede güçlüklere neden olabilir; örneğin, kısa/uzun süreli bellek ve çağrışım süreçlerinin yer almadığı bir bağlam modelinin gerçek dünya bilgisi gibi "esnek" değişkenlere yönelik yordamalarda zorlanması, ya da dikkat süreçlerinin gözardı edildiği bir incelemede bağıntıya ilişkin yorumlarda boşluklar bulunması olasıdır (bkz.: Blakemore 1992: 33-35). Bu yazının amacı da başlıca biliş süreçlerinden dikkatin işlevini, sözcelerin bağıntı ilişkilerine göreli olarak irdelemektir.