ФОРМУВАННЯ ПІДХОДУ ДО ОЦІНКИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ МЕРЕЖЕВИХ БІЗНЕС-СТРУКТУР - Андрій Солодковський (Економіка та суспільство)
Зазначено, що конкурентні умови мотивують підприємства до пошуку сучасних форм розвитку. Доведено необхідність систематичної оцінки конкурентоспроможності мережевих бізнес-структур. Встановлено, що цей процес передбачає формування відповідних підходів. Акцентовано увагу на їх розмаїтті. Систематизовано методи оцінки конкурентоспроможності мережевих бізнес-структур, окреслено їх переваги та недоліки. Враховуючи багатофункціональність мережевих бізнес-структур, для оцінки їх конкурентоспроможності запропоновано застосування підходу, який базується на використанні інтегрованого показника. Сформовано етапи його реалізації. Доведено, що за таких умов забезпечується оцінка конкурентних переваг підприємства за максимальною кількістю показників (кількісних та якісних), формуються умови для прийняття обґрунтованих управлінських рішень щодо розвитку мережевих бізнес-структур.