ÖĞRETMENLERİN SÖZLEŞMELİ İSTİHDAMI VE DURUMLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN GÖRÜŞLERİ - H. Basri Gündüz (Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi)
Araştırma, sözleşmeli öğretmenlerin istihdam biçiminin hukuki statüsünün tartışılarak betimlenmesi ve istihdam durumlarına ilişkin sözleşmeli öğretmenlerin görüşlerinin saptanmasını amaçlamıştır. Araştırmanın çalışma grubunu, Sakarya ilinde 2007 – 2008 öğretim yılında çalışan sözleşmeli öğretmenlerin tamamı oluşturmuştur. Sözleşmeli öğretmenliğin yasal olarak “diğer kamu görevlileri” statüsünde değerlendirildiği; atanmaya esas sözleşmenin açık olmadığı; öğretmenlerin kadrolu olarak atanmış olmayı tercih ettikleri; iş güvenceleri olmadığı, kadrolu öğretmenlerin sahip olduğu bazı hakların kendilerine de verilmesi gerektiğini düşündükleri araştırmada elde edilen sonuçlardan bazılarıdır.