ГАСТРОНОМІЧНІ СИМВОЛИ КРАЇН ЯК ПОТЕНЦІАЛ РОЗВИТКУ МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ (НА ПРИКЛАДІ СПИСКУ ЮНЕСКО) - Наталія Аніпко; Оксана Смик; Віталій Іванунік (Економіка та суспільство)
Кожна країна та її народ унікальні в усьому. Прояв унікальності в гастрономії – це джерело, яке збільшує бажання пізнати країни та традиції їхніх народів. Кожна країна має свої гастрономічні символи, які вирізняють її від інших країн. Деякі з них вже здобули всесвітню славу та поширилися за межі національних кордонів. А деякі, навпаки, маловідомі або невідомі. Є і ті, що потребують охорони та збереження, оскільки є складовою нематеріальної спадщини її народу. У Списку світової нематеріальної спадщини ЮНЕСКО гастрономічні символи також представлені. Звичайно, що не все, чим багаті країни та їхні народи, сьогодні є у Списку, тому його потрібно доповнювати, щоб зберігати те, що є та популяризувати. Найкращою рекламою гастрономічних символів є туризм. Подорожуючи, люди мають можливість знайомитися з країною, її культурою, традиціями тощо через гастрономічну культуру. Тому популяризація та розширення вже існуючих й організація нових заходів (фестивалі, майстер-класи тощо), де можна ознайомитися із гастрономічною культурою, збільшить потік міжнародних туристів.