Просторова диференціація Стрийського району Львівської області: виклики розвитку - Мирослава Влах; Ірина Ванда; Любов Котик (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії)
У статті порушено проблему комплексного суспільно-географічного дослідження нових адміністративно-територіальних одиниць України, утворених унаслідок реформування. Запроваджено і розкрито суспільно-географічний зміст поняття «спроможність адміністративного району» як його здатність до ефективного функціонування відповідно до природного, демографічного і економічного потенціалів. Виконано серію аналітичних картосхем, які виявили значну просторову диференціацію Стрийського району Львівської області у розрізі територіальних громад щодо забезпечення земельними ресурсами, щільності населення і поселень, рівня урбанізації, доходів загального фонду бюджету, індексу податкоспроможності. Проаналізовано територіальні громади Стрийського району за показниками базової і реверсної дотації.