بررسی تأثیر ویژگی‌های مدیریت بر عملکرد نوآوری سازمانی با میانجی‌گری یادگیری سازمانی و تعدیل گری خودکنترلی در گروه صنعتی روستا - مرتضی اکبری مهراباد; محمود اکبری مهرآباد (پژوهش‌های روانشناختی در مدیریت)
امروزه، بحث ویژگی‌های مدیریت مناسب و تأثیرات شگرف آن بر عملکرد نوآوری سازمان‌ در شرکت‌های دولتی و خصوصی آشکارا مشاهده می‌شود و اخیراً سبک‌های جدیدی از مدیریت مطرح شده‌‏اند که ممکن است در اجرای راهبردها و تعقیب اهداف سازمان بسیار مؤثر واقع شوند. این پژوهش بررسی می‏‌کندکه چگونه ویژگی‌های مدیریت بر عملکرد نوآوری سازمانی با میانجی‌گری یادگیری سازمانی و تعدیل‌گری خودکنترلی در گروه صنعتی روستا تأثیر می‌گذارند. این مدل با تجزیه‌ و تحلیل پاسخ‌های نظرسنجی جمع‌آوری‌شده از 310 مدیر و کارکنان گروه صنعتی روستا با نرم‌افزار SPSS23 و Smart PLS3 آزمایش شده است. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد در گروه صنعتی روستا، ویژگی‌های مدیریت، تأثیری مثبت و معنادار بر عملکرد نوآوری سازمانی و یادگیری سازمانی دارند و ویژگی‌های مدیریت با میانجی‌گری یادگیری سازمانی تأثیری مثبت و معنادار بر عملکرد نوآوری دارند. همچنین، خودکنترلی به ‌طور مثبت تأثیر ویژگی‌های مدیریت را بر یادگیری سازمانی تعدیل می‌کند.