Siyasal İçerikli Web Sitelerinin İçerik Analizi İle İncelenmesi: 26. Dönem Milletvekilleri Üzerine Bir Araştırma - An Analysis On Political Content Of Political Parties's Websites; 26th Term Turkey Parliament Members - Ahmet Sarıtaş (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Seçim dönemlerinde ve seçim dönemleri sonrasında siyasal partilerin seçmenleri ile iletişim kurmasında internet bir köprü görevindedir. Günümüz de teknolojinin gelişmesiyle birlikte siyasal partiler web sitesi kullanmaya başlamışlardır. Siyasal partiler web sitelerini seçmenlerinin ilgisini çekecek şekilde tasarlayarak seçmenlerinin ilgisini çekerek seçmenleriyle bir iletişim ortamı oluşturmaktadırlar. Bu çalışma da 26. Dönem milletvekillerinin web siteleri incelenmiştir. Web sitesi olan milletvekilleri belirlenerek web sitelerinin analizleri yapılmıştır. Araştırmanın ilk bölümünde literatür taraması yapılarak, siyasal pazarlama ve siyasal pazarlama karması konularının üzerinde durulmuştur. Araştırmanın ikinci bölümünde siyasal iletişim, siyasal bilgilenmede internetin rolü konularında araştırmalar yapılmıştır. Son bölümde ise siyasal partilerin web sitelerinde olması gereken görsel ve teknik ölçütler belirlenmiştir. Web sitesi olan milletvekillerinin web siteleri görsel ve teknik ölçütler üzerinden incelenerek içerik analizi yapılmış, elde edilen bilgiler üzerinden yorumlanmıştır. İşlevsellik ve tasarım fonksiyonları belirlenerek analizler yapılmıştır.