TURİZM SEKTÖRÜNDE BUMERANG YÖNETİCİLER: NEDEN GİTTİLER? NEDEN DÖNDÜLER? - Cenk Tufan; Nisa Ekşili; Pınar Çelik Çaylak (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi)
Araştırmada, bumerang çalışan olan otel işletmeleri yöneticilerinin bumerang çalışan olma nedenleri süreçleri araştırılmıştır. Gönüllü geri dönüş literatüründeki temel tartışmalardan türeyen bumerang kavramı ise ilke olarak 1990’ların sonu itibariyle akademik literatürde kullanılmaya başlanmıştır. Eskiden çalıştığı işletmeden çeşitli sebeplerle ayrılıp daha sonra ayrıldığı işletmeye dönen çalışanlara, ya da başka bir deyişle aynı örgüt tarafından tekrar işe alınan çalışanlara bumerang çalışan denmektedir. Bu çalışmada bumerang çalışan olan konaklama işletmeleri yöneticilerinin bu süreçle ilgili görüşleri araştırılmıştır. Mülakat yönteminin kullaıldığı araştırmada 10 yönetici ile görüşmeler yapılmıştır.