ДОСЛІДЖЕННЯ ЗАГАЛЬНОТЕОРЕТИЧНИХ ПИТАНЬ ЗДІЙСНЕННЯ ФУНКЦІЇ СУДОВОГО КОНТРОЛЮ В ОПЕРАТИВНО-РОЗШУКОВОМУ ТА КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ - Yu. Yu. Chupryna (Law and Safety)
Висвітлено теоретичні та практичні проблеми визначення функціональної діяльності слідчого судді, а також види й мету контрольної діяльності слідчих суддів. Визначено, що основними завданнями інституту слідчих суддів є здійснення судового захисту прав і законних інтересів осіб, які беруть участь у кримінальному процесі, забезпечення законності під час здійснення оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування. Це зумовлює специфічний характер виконуваної слідчими суддями кримінальної процесуальної функції. На підставі аналізу положень чинного КПК України зроблено висновок про існування в сучасному кримінальному процесі двох видів судового контролю.