Cigány bűnelkövetők vagy „cigánybűnözés”? - Csaba Tóth (Belügyi Szemle)
A szerző feltárja a kifejezés szakmai és politikai értelmezéseit, amelyek az etnikai hovatartozást a bűnözéssel kapcsolják össze.