Kaiserin Theophanu — Prinzessin aus der Fremde — des Westreichs grosse Kaiserin. Praca zbiorowa pod red. G. Wolfa, 1991 - Irena Malinowska-Kwiatkowska (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Kaiserin Theophanu — Prinzessin aus der Fremde — des Westreichs grosse Kaiserin. Praca zbiorowa pod red. Günthera Wolfa, Köln 1991