A roma és nem roma együttélés konfliktusai, kriminális vonatkozásai - Klára Kerezsi; Márton Gosztonyi; Attila Polák (Belügyi Szemle)
A szerzők áttekintést nyújtanak az Országos Kriminológiai Intézet által 2013-ban végzett kutatás kereteiről és első eredményeiről, amely a romák és a többség közötti konfliktusok mintáit vizsgálta, és 513 településen értékelte a roma és nem roma lakosság viktimizációját és bűnelkövetését.