Publius Ovidius Naso: Metamorphoses 7–9 - Joža Lovrenčič (Keria: Studia Latina et Graeca)
Minijci zdaj na ladji pagaški so rezali morje: videli vmes so Fineja, kako oslepljen je preživljal bridko starost, in tedaj Akvilonova mlada sinova ptice deviške nesrečnemu starcu od ust sta pregnala. Končno pod Jazonom slavnim, po vsem, kar vmes so prestali, slednjič dosegli so glenasti Fasid, deroče valove. Ko so pred kralja prišli, so zahtevali Friksovo runo, kralj pa je prej zahteval od njih neznanske pogoje.