Gumibot és razzia. A szocialista rendőrség és a szegénység felügyelete - Sándor Horváth (Belügyi Szemle)
A szerző a rendőrségi jelentéseket elemezve áttekintést nyújt a rendőrség által a közterületek ellenőrzésére általánosságban, valamint a koldusok és a szegénység elleni küzdelemre használt retorikáról.