Економічний порядок та конституційний лад - S. I. Kasynets (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Вказується, архітектура сучасної держави та її соціально-економічний розвиток базуються на двох основоположних категоріях - конституційному ладі та економічному порядку. Ці категорії утворюють комплексну систему взаємозалежних відносин: з одного боку, норми конституції окреслюють правове поле для економічної діяльності, а з іншого - економічні процеси впливають на втілення конституційних принципів і дотримання прав громадян.