Еволюція засобів виразності в екранному мистецтві (на прикладі кінематографа України другої половини ХХ століття) - Юлія Шевчук; Роман Артюх (Вісник КНУКіМ: Серія Мистецтвознавство)
Мета статті полягає в проведенні аналізу еволюції засобів виразності в екранному мистецтві на прикладі кінематографа України другої половини XX ст. на основі як наукових джерел, так і окремих прикладів фільмів українських режисерів цього періоду.