Проблеми кібербезпеки у космічній діяльності: міжнародно-правовий та технологічний аспекти - A. O. Hordeiuk; R. I. Demura (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті авторами досліджено актуальні проблеми забезпечення правового регулювання кібербезпеки космічної діяльності на міжнародному рівні в умовах зростаючої залежності людства від супутникових технологій. Наведено реальні приклади кібератак, здійснених на космічну інфраструктуру (зокрема інциденти із супутниками Landsat-7, Terra AM-1 та мережею Viasat), негативні наслідки яких зумовлюють необхідність побудови ефективного міжнародно-правового механізму, який здатний сприяти упередженню та протидії кіберзлочинності у космічній галузі.