KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİM: KABHİ KHUSHİ KABHİE GHAM ADLI HİNT FİLMİNDEKİ KÜLTÜREL KODLARIN İNCELENMESİ - Eylem Kara (Selçuk İletişim)
Bu araştırma ile kültürlerarası iletişim bağlamında dünyanın çeşitli ülkelerinde büyük başarılar elde eden 2001 yapımı Kabhi Khushi Kabhie Gham (Bazen Mutlu Bazen Hüzünlü) adlı Hint fil-mindeki kültürel kodlar tespit edilmeye çalışılmıştır. Filmin defalarca seyredilmesi neticesinde elde edilen veriler, Geert Hofstede'nin Kültür-Soğanı Modeli uyarınca çözümlenerek sınıflandırılmıştır. Daha sonra bu kodlar, çeşitli alt başlıklar altında irdelenme yoluna gidilmiştir. Bu yapılırken makalede zaman zaman Türk ve Hint kültürleri arasında karşılaştırmalara da yer verilmiştir.