ІДЕНТИФІКАЦІЯ РИЗИКІВ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ: МОЖЛИВОСТІ ТА ЗАГРОЗИ У ПРОЦЕСІ УПРАВЛІННЯ - Роман Карпінський (Економіка та суспільство)
У статті представлено алгоритм ідентифікації ризиків господарської діяльності аграрних підприємств, що включає: аналіз зовнішнього середовища, аналіз внутрішнього середовища, виявлення факторів ризику та їх опис за допомогою SWOT–аналізу, групування факторів у формування ризиків, ідентифікацію ризиків та визначення ваги впливу ризиків на господарську діяльність аграрних підприємств за допомогою методу експертних оцінок. Представлено SWOT–аналіз аграрних підприємств Львівської області. Проведено комплексний аналіз сприятливих можливостей та загроз аграрних підприємств Львівської області. Виявлено ризики господарської діяльності аграрних підприємств, а саме: природно-кліматичні, біологічні, економічні, фінансові, соціальні, технологічні та юридичні, що потребує розробки низки заходів по їх мінімізації або уникненню.