Karol Wojciechowski, Johna F. Kennedy’ego idealizm bez złudzeń. Myśl polityczno-prawna 35. Prezydenta USA; Karol Wojciechowski (red.), John F. Kennedy. Lekcje dla współczesności - Maria Zmierczak (Czasopismo Prawno-Historyczne)
.