Cemal Safi’nin Şiirlerinde ‘Değer’in Görüngü Düzeyleri Olarak Kapalı ve Açık Mekânlar - Sevgi Çamur (Skad)
Değer, insanoğlunun tabiatla olan mücadelesi sonucu ortaya koyduğu tavırdır. Sanatla birlikte bu tavır estetik bir düzlemde ilerlemiş, özelliklede edebiyatta geniş anlam katmanları yaratarak işlenmiştir. Şiir, edebiyatın açtığı anlam katmanlarına tema değerleri yükler. Dolayısıyla şiirin üretmiş olduğu değerler yaratıcısı olan şairin birikimine, yaşam tarzına, dünyayı algılayış şekline göre değişen imgesel öznellik taşır. Cemal Safi şiirlerinde tema değerleri daha çok mekân bağlamında anlam bulur. Şairin algısal düzeyi mekânları görünenin ötesine götürerek daralan ve genişleyen bir yapıya kavuşturur. Dolayısıyla bu çalışmanın amacı Cemal Safi şiirlerinde ortaya çıkan tema değerlerini mekân bağlamında görünür kılmaktır.