Державна служба зайнятості у сучасній системі органів публічної адміністрації - N. V. Hryshyna (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті проаналізовано провідну роль Державної служби зайнятості України як ключового елемента публічної адміністрації, що забезпечує реалізацію політики зайнятості та регулювання ринку праці. Висвітлено основні функції служби: сприяння працевлаштуванню, підтримка вразливих груп, професійне навчання та соціальна підтримка безробітних. Особливу увагу приділено впровадженню програм рівних можливостей і міжнародній співпраці, що сприяє інтеграції сучасних стандартів у її діяльність.