(untitled) - Seyyare Duman (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu durum çalışmasıdoktorların muayeneden sonra ilaç yazmasınıve ilacıkullanma açıklamalarınıele alacaktır. Dört farklıklinikten muayene esnasında 20 konuşma kaydedilmiştir. Çevriyazıya dönüştürülen konuşmaların içerikleri ele alınmıştır. Çözümlemeden ortaya çıkan: Doktorların ilaç yazarken hastalarıçok az bilgilendirdikleridir. Yazdıklarıilaçların yan etkilerinden ya hiç ya da çok az bahsetmektedirler. İlaçların kullanımıile ilgili açıklamalarıdirektifler şeklinde olmaktadır. Hastalar ise anlamadıklarınıdile getirmedikleri gibi doktora hiç bir şey sormamaktadır. Bu durum onların ilaç tedavilerine uymamalarına, ilaç tedavilerini kendi bildikleri gibi uygulamalarına ya da ilaç tedavilerini tamamen kesmelerine neden olmaktadır. Bu nedenle hastadoktor-iletişiminde doktorların ve hastaların farklıdavranışlar sergilemeleri gerekmektedir.