Karaoğlu, G. (Editör). (2022). Dijital okuryazarlık. Efe Akademik. ISBN: 978-625-8217-07-0 - Nermin Çakmak (Türk Kütüphaneciliği)
Bu çalışmada, Gülhanım Karaoğlu’nun editörlüğünü yaptığı “Dijital Okuryazarlık” başlıklı kitabın incelenmesi amaçlanmaktadır. Her bölümü farklı yazarlar tarafından kaleme alınan kitap, geleneksel medya okuryazarlığı, dijital medya platformları, bilgi/enformasyon okuryazarlığı, dijital ekonomi, yeni medyada sahte haber, sağlıkta dijital medya okuryazarlığı, dijital reklam okuryazarlığı vb. gibi dijital okuryazarlık konusunu geniş bir yelpazede ele alan on sekiz bölümden oluşmaktadır. Kitapta dijital okuryazarlık konusu kuramsal ve uygulamalı çalışmalarla pek çok açıdan kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır. Kitap konuya ilgi duyan herkesin yararlanabileceği bir nitelik taşımaktadır. Bununla birlikte Bilgi ve Belge Yönetimi alanındaki akademisyenler de kitaptan ilgili dersler kapsamında faydalanabilirler. Diğer taraftan bilgi uzmanları da bilgi merkezlerinde kullanıcı/bilgi okuryazarlığı gibi eğitimleri planlarken kitaptan yararlanabilirler.