Hume’da Bir İnanç Olarak Tasarım - Taşkın Erol (Skad)
Bu çalışmada David Hume’un epistemolojik bağlamda tasarım (idea) olarak kullandığı terimin neden bir inanç olarak anlaşıldığı hususu ele alınmaya çalışılacaktır. İnanç (belief) terimi gerek değer gerekse de bilgi açısından çokça ele alınıp tartışılmış terimlerden biridir. Biz burada inanç derken, gerek tekil bir tasarımın gerekse de iki veya daha çok sayıda tasarım arasında ortaya çıkan herhangi bir imgeyi anlıyoruz. Sıradan bir nesnenin tasarımı da, soyut ilişkilerin tasarımı da inanç başlığı altında ele alınabilir. Felsefe tarihindeki tartışmalar genellikle söz konusu terimin tanımı üzerine yoğunlaşmıştır.  Bizim terimi ele alış biçimimiz bir tanıma ulaşmaktan çok, Hume’un inanç denen tutumun kaynağının sorgulamasına yöneliktir.