بررسی، تحلیل، و نقد الشعر الأندلسی فی عصر الموحّدین - ابراهیم نامداری (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
آثار پدیدآمده دربارة ادبیات اندلس دو گونه‌‌‌اند: گونة نخست اطلاعات کلی دارد و از بدو ورود اموی‌‌‌ها به سرزمین اندلس تا انقراض حکومت اسلامی در آن دیار را شامل می‌‌‌شود که به اوضاع سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، و ادبی اعم از شعر، نثر، و فنون جدید مانند موشح و زجل می‌‌‌پردازد. گونة دوم به‌صورت تخصصی به موضوع نگاه می‌کند؛ مثلاً به شعر یا نثر اندلسی در یک دورة خاص می‌‌‌پردازد. کتاب الشعر الأندلسی فی عصر الموحدین، تألیف فوزی عیسی، از این دسته است. تحلیل و بررسی کتاب نکات قوتی مانند نگاه تخصصی به موضوع، نقد علمی و بی‌طرف آرایِ دیگر اندیشمندان، استناد و استشهاد به اشعار به‌منظور اثبات ادعای خویش و در‌عین‌حال نکات ضعفی مانند وحدت‌رویه‌نداشتن در ثبت ارجاعات، دقت کافی نداشتن در پاره‌ای از نقل‌قول‌‌‌ها، بی‌قاعدگی نحوی، حرکت‌گذاری‌نکردن اشعار و اسم‌‌‌های خاص، نداشتن شرح کافی از واژه‌‌‌های دشوار، و تسلسل منطقی نداشتن مباحث در برخی فصول را نتیجه داد.