МОДЕЛ МОДЕРНОГ УНИВЕРЗИТЕТСКОГ УЏБЕНИКА - Станко Бејатовић: (Српска правна мисао)
Посљедњих неколико година домаћа уџбеничка литература у области кривичног процесног права у Републици Србији, како у квантитативном, тако још више у квалитативном смислу, биљежи запажене резултате. У том погледу, по својој вриједности и промиш- љеном методолошком приступу, посебно се издвајају радови познатих професора и еминентних експерата у овој области проф. др Момчила Грубача, проф. др Станка Бејатовића, проф. др Војислава Ђурђића и проф. др Милана Шкулића. У ову групу аутора, заслужних за изградњу и унапређивање савременог концепта кривичног процесног права у Србији и Црној Гори, као наставне и научне дисциплине, треба, свакако, уврстити и име проф. др Драга Радуловића, чија је књига под насловом “Кривично процесно право“ званично прихваћена за штампање као универзитетски уџбеник и објављена 2002. године у Подгорици у издању Универзитета Црне Горе.