Історіографічна та джерельна основа вивчення громадських ініціатив в галузі фізичного виховання учнівської молоді у ХIХ−на початку ХХ ст. - Ганна Приходько (Педагогічний дискурс)
У статті здійснено аналітичний огляд джерельної основи дослідження проблеми розвитку громадських ініціатив в галузі фізичного виховання учнівської молоді у ХIХ − на початку ХХ століть. Схарактеризовано пласт архівних документів, фотодокументів, друкованих виданнь: законодавчі та публічно-правові акти; матеріали діловодства; внутрішня документація освітніх установ, фізкультурних організацій, виховних позашкільних осередків; статистичні матеріали; книжкова література; педагогічна та спеціальна періодика тощо.