BATI AKDENİZ BÖLGESİNDE YER ALAN ÜNİVERSİTELERDEKİ MUHASEBE EĞİTİMİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA - AN ANALYSIS ON ACCOUNTING EDUCATION OF WEST MEDITERRANEAN REGION UNIVERSITIES - Mahmut Sami Öztürk; Murat Erdoğan (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Muhasebe eğitimi, gerek kaliteli muhasebe meslekmensuplarının yetişmesi için gerekse verilen muhasebe hizmetlerinin kaliteli, güvenilirve teknoloji odaklı olabilmesi için son derece önem teşkil etmektedir. Muhasebeeğitimi ülkemizde genel olarak üniversite seviyesinde ağırlıklı olarakverilmektedir. Sürekli değişen bilgi teknolojileri, yapılan düzenlemeler ve günceluygulamalara ayak uydurabilmek için üniversitelerde verilen muhasebe derslerininsürekli güncellenmesi ve müfredatlarının bu çerçevede belirlenmesi gerekmektedir.Bu çalışma Batı Akdeniz’de yer alan Antalya, Isparta ve Burdur illerinikapsamaktadır. Çalışmada; Antalya,Isparta ve Burdur illerinde yer alan üniversitelerde verilen muhasebeeğitiminin içeriğinin ve müfredatının analiz edilmesi amaçlanmıştır. Bunayönelik olarak çalışma kapsamında belirtilen illerdeki üniversitelerin muhasebedersleri ele alınmakta, buna yönelik olarak derslerin müfredatları, içerikleri,çeşitliliği ve AKTS’leri üzerinde araştırma yapılmaktadır. Üniversitelerdekimuhasebe eğitiminin içeriğinin araştırılması neticesinde öngörülendeğerlendirmeler ve gerekli öneriler çalışmanın sonucunda sunulmaktadır.