HALKLA İLİŞKİLERDE KAVRAMLAR, SINIRLAR, SORUNLAR - Nuran Yıldız (Selçuk İletişim)
Halkla ilişkiler alanının Türkiye'deki sorunları ABD'deki sorunlarla benzer olmakla birlikte, alanın Türkiye'ye özgü sorunları da vardır. Bu sorunlar halkla ilişkilerin saygınlığının belirlenmesiyle de yakından ilgilidir. Bu çalışmada halkla ilişkiler alanının kavramlarına, sınırlarına ve sorunlarına ilişkin değerlendirmeler dört başlıkta toplanmaktadır: 1. Kavramın adlandırılması sorunu, 2. Bakış açısı sorunu, 3. Sınırlandırma sorunu, 4. Meslekleşme sorunu. Bu başlıklar altında çözüm önerileri de tartışılmaktadır.