Правобережне студентство педагогічних вишів України у 1920-1930-х рр.: аналіз архівних фондів - Олександр Комарницький (Педагогічний дискурс)
У статті аналізується ряд фондів Центральних державних архівів вищих органів влади та управління, громадських обʼєднань України, державних архівів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Хмельницької областей, м. Києва, які містять багатогранну інформацію з історії студентства педагогічних навчальних закладів Правобережної України у 20-30-х рр. ХХ ст. Показано інформаційний потенціал архівних джерел, у яких широко представлені нормативно-правові акти більшовицької влади у галузі вищої освіти, документи про формування студентського складу, навчальну та громадсько-політичну діяльність молоді, її матеріальне становище і повсякденне життя.