مطالعه عوامل مؤثر بر حذف فلزات سنگین از پساب با استفاده از مواد جاذب (زیستی- طبیعی) - محمد خواجه مهریزی; زهرا شاهی (مطالعات در دنیای رنگ)
پساب‌‌های صنعتی حاوی یون‌‌های فلزی و ترکیبات رنگی می‌‌باشند که می‌‌توانند برای سلامتی انسان‌‌ها و حیوانات، مضر و موجب بیماری‌‌های جدی مانند سرطان، آسیب سیستم‌‌های عصبی، اندام‌‌ها و حتی مرگ شوند. بنابراین حذف این مواد  از آب وفاضلاب بسیارمهم می‌‌باشد. روش‌‌های مختلفی شامل ته‌نشینی، تبادل یون، الکترودیالیز و اسمز معکوس جهت حذف فلزات سنگین از فاضلاب‌‌ها استفاده می‌‌شود که این روش‌‌ها ناکارآمد و گران می‌‌باشند. از میان این روش‌‌ها، جذب، روشی مؤثر در تصفیه آب و رنگ‌‌بری پساب، به‌‌علت هزینه پایین، اجرای آسان‌‌تر، دوست‌‌دار محیط‌‌زیست، بازده بالا و مصرف کم انرژی می‌‌باشد.جاذب‌‌های مورد استفاده اغلب، مواد طبیعی اصلاح‌شده، ضایعات کشاورزی و برخی از میکروارگانیسم‌ها می‌‌باشند. در این مطالعه به‌‌ معرفی برخی از جاذب‌‌های طبیعی و زیستی شامل باگاس نیشکر، پوست پیاز، جلبک‌‌ و غیره پرداخته شده است.