Prilog istarskoj arhivskoj glagoljskoj baštini (glagoljica u Državnom arhivu u Pazinu i u Župnom uredu u Bermu) - Mirela Mrak; Maja Milovan (Vjesnik Istarskog Arhiva)
Rad se prvenstveno temelji na novootkrivenoj mrvici glagoljske pisane baštine središnje Istre - fragmentu glagoljskoga zapisa iz muntriljske Matične knjige vjenčanih, pronađenom 2014. godine tijekom sređivanja arhivskoga gradiva Župnoga ureda u Bermu. U prvom se dijelu rada pruža sažet pregled glagoljskoga gradiva pohranjenoga u Državnom arhivu u Pazinu kako bi se stekao uvid u širinu i bogatstvo sačuvanoga glagoljskog gradiva. U drugom dijelu rada autorice iznose svojevrsno izvješće arhivskoga rada na terenu, odnosno rad na samoj transliteraciji pronađenoga fragmenta.