КРЕАТИВНІСТЬ І АДАПТИВНІСТЬ ЯК КЛЮЧОВІ ЧИННИКИ УПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ ПІДПРИЄМСТВ ЗА РЕФЛЕКСИВНИМ ПІДХОДОМ - Ірина Міро; Марина Іванова (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена актуальним питанням дослідження дієвості управління економічною безпекою підприємств за рефлексивним підходом та його здатності забезпечення прийняття інтерактивних управлінських рішень щодо стійкості, гнучкості та адаптивності сучасних вітчизняних підприємств в умовах мінливого середовища їх функціонування. При виконанні даного дослідження були використано VAR-аналіз та VAR-модель статично відібраних показників для визначення чутливості економічної безпеки Групи Метінвест до змін рівня інвестицій в навчання співробітників та формування креативного потенціалу персоналу. Наведено авторський підхід до відстеження динамічного впливу шоку в індексі креативності на ключові змінні економічної безпеки підприємств Групи Метінвест. Доведено, що креативність у межах підприємства є похідною не лише від інвестицій у персонал, але й від набуття менеджерами компетентностей рефлексивного управління.