آینده‌پژوهی تأمین مالی پایدار در صنعت حمل‌و‌نقل دریایی با رویکرد سناریونگاری - جواد دهقانی; محمد حسن ملکی; محمد رضا پورفخاران; مژگان صفا (مدیریت مهندسی و رایانش نرم)
الزامات محیط زیستی ونیازبسیاری ازپروژه های حمل و نقل دربخش دریابه تامین مالی،بررسی آینده تامین مالی پایداردرصنعت حمل و نقل دریایی رابا اهمیت نموده است با وجود تحقیقات گسترده درحوزه آینده پژوهی دربخش حمل ونقل،تحقیقات کمی در زمینه آینده حمل ونقل دریایی وتامین مالی آن انجام شده است.پژوهش حاضربه دنبال شناسایی پیشران‌ها وسناریوهای آینده تأمین مالی پایدار درصنعت حمل‌و‌نقل دریایی با رویکرد سناریونگاری است.تحقیق حاضرازنظرجهت‌گیری،کاربردی بوده وازمنظر روش‌شناسی،یک مطالعه آمیخته است.جامعه نظری پژوهش،مشاوران ومتخصصین تأمین مالی پایداروآینده‌پژوهی درصنعت حمل‌و‌نقل دریایی هستند..حجم نمونه برابربا 10 نفربود.مصاحبه وپرسشنامه،دوابزارمهم گردآوری داده دراین پژوهش بودند.ازدو روش کمی دلفی فازی وکوکوسو و روش کیفی مصاحبه با گروه‌های کانونی استفاده شد.25 پیشران از طریق مرورادبیات ومصاحبه با خبرگان استخراج شد.این پیشران‌ها با توزیع پرسشنامه‌های خبره‌سنجی و روش دلفی فازی غربال شدند.پیشران‌های غربال شده با توزیع پرسشنامه‌های اولویت‌سنجی و روش کوکوسو رتبه‌بندی شدند. نهایتاً سناریوهای پژوهش بر اساس پیشران‌های دارای اولویت و روش مصاحبه با گروه‌های کانونی توسعه یافتند.این سناریوها عبارت بودند از:تأمین مالی متکثر، تأمین مالی بانک‌محور، تأمین مالی فناوری‌محور و سیاه چاله تأمین مالی.