Алгоритм вибору раціональних проектних параметрів фенестрона - Таврін В.А.; Євпак А.А.; Петренко А.В. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Проведено аналіз методів аеродинамічного проектування рульового гвинта в кільцевому каналі (фене- строна) вертольота одногвинтової схеми у вигляді осьового вентилятора, виконаного за схемою робоче колесо, з розташованим за ним спрямляючим апаратом. На основі проведеного аналізу представлені основні формульні залежності проектних параметрів фенестрона від його геометричних параметрів. Представ- лено алгоритм вибору раціональних проектних параметрів фенестрона з кілем, який використовується в якості рульового пристрою на вертольоті одногвинтової схеми.