KENTSEL YOKSULLUK/DIŞLANMA (MI), GÖÇ VE İSTİHDAM: ESKİŞEHİR’DE BELEDİYEDEN YARDIM ALAN HANELER - Fatime GÜNEŞ (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu çalışmanın temel amacı, kentsel yoksulluk, göç ve istihdam arasındaki ilişkiyi Eskişehir’de belediyeden yardım alan 300 hane üzerine yapılan bir alan araştırmasının bulgularına dayanarak incelenmektedir. Göçün yoksulluğa neden olduğu tezine dayanarak şunlar ortaya konmaktadır. Birincisi, kırsal alanda mülksüzleşen ve kendisinin ve ailesinin yeniden üretimi sağlayabilecek kaynaklardan yoksun olan 1980 sonrası kentin yeni göçmenleri, yoksulluğu daha derinden yaşamakta ve yaşamını yardım alarak sürdürmektedir. İkincisi, yoksul göçmenler genellikle düşük ücretli, düzensiz, güvencesiz, örgütsüz ve geçici işlerde istihdam edilmekte ve uzun süreli işsizler olarak gelir kaynaklarının tamamen dışında kalmaktadır.