A simboloxía do raposo na fraseoloxía do chinés e do español / The symbology of the fox in the phraseology of Chinese and Spanish - Wang Liqun (Cadernos de Fraseoloxía Galega)
Ao longo da historia, os animais desempeñaron un papel importante na vida do ser humano. O raposo, como animal que viviu en moitas partes do mundo, acompañou á humanidade desde tempos moi antigos e debido ao frecuente contacto con este animal, a xente adquiriu pouco a pouco coñecementos profundos sobre el e se lle atribuíron unha serie de valores que se cree que representa. Tanto na lingua chinesa como na española existen moitas expresións fixas relacionadas co raposo, pero as súas connotacións en ambas linguas non coindiden na súa totalidade. Neste traballo realizase un estudo contrastivo dos simbolismos do raposo na fraseoloxía do chinés e do español. De ese estudo, revélanse tanto diverxencias como coincidencias dos valores do raposo nas dúas culturas, o cal non só facilita a aprendizaxe das linguas senón que tamén favorece a comunicación intercultural entre dous pobos.