İŞLETMELERDE PERSONEL GÜÇLENDİRMENİN ÖRGÜTSEL YARATICILIK VE YENİLİKÇİLİĞE ETKİSİ: İMALAT SANAYİİNDE BİR ARAŞTIRMA - Mustafa Fedai Çavuş; Tahir Akgemci (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Çalışanların desteklenmesi sürdürülebilir rekabet avantajıelde etmede önemli bir faktördür. Bundan dolayı, İnsan KaynaklarıYönetimi uygulamaları merkezden uzaklaşma, takımlar oluşturma, yetki devri, çalışanın güçlendirilmesi vd. işletmenin başarısınıyakından etkilemektedir. Bu nedenle çalışanların güçlendirilmesine yönelik uygulamalar yaratıcılık ve yenilikçiliğin ön koşulu olarak kabul edilmektedir. Bu çalışmada küresel rekabet ortamında değişimin gücünden en iyi şekilde faydalanabilmek için bir zorunluluk olan personel güçlendirme kavramıele alınmış, örgütsel yaratıcılık ve yenilikçilik üzerindeki etkileri tespit edilmeye çalışılmıştır. Görülmektedir ki, personel güçlendirmenin örgütsel yaratıcılık ve yenilikçiliğe olumlu etkileri vardır ve işletmelerin başarısınıetkilemektedir.