مروری بر انواع رنگ مو، ساختار و ویژگی های آن ها - زهرا شاهی; محمد خواجه مهریزی; محسن هادی زاده (مطالعات در دنیای رنگ)
رنگ مو یکی از قدیمی‌ترین لوازم آرایشی شناخته شده است و توسط بسیاری از فرهنگی‌های باستانی در مناطق مختلف جهان مانند مصریان باستان، یونانیان، ایرانیان، چینی‌ها و هندوها مورد استفاده قرار گرفته است. قبل از ظهور مواد رنگزای شیمیایی، استفاده‌ خلاقانه از محصولات طبیعی جهت رنگ مو، رایج بود. مواد رنگزای طبیعی شامل رنگ‌هایی با منبع گیاهی (حنا، چغندر، روناس، بابونه)، منبع حیوانی (حشره قرمز دانه، گونه‌هایی از صدف) و منابع معدنی می‌باشند. همچنین مواد رنگزای شیمیایی مو به سه دسته رنگ‌های موقت، نیمه‌دائم و دائم تقسیم می‌شوند. به‌طور‌کلی رنگ موهای شیمیایی به دو دسته اصلی اکسیدانی و غیراکسیدانی و براساس دوام رنگ به سه دسته موقت، نیمه‌دائم و دائم نیز تقسیم می‌شود. در این پژوهش، به تشریح انواع رنگ مو، ساختار و ویژگی‌های آن‌ها پرداخته شده است.