Досвід стентування відкритої артеріальної протоки в пацієнтів із діагнозом атрезії легеневої артерії з інтактною міжшлуночковою перегородкою - O.O. Motrechko; A.O. Mykhailovska; V.-S.M. Halich (Сучасна педіатрія: Україна)
Атрезія легеневої артерії з інтактною міжшлуночковою перегородкою (АЛА з ІМШП) є відносно рідкісною вродженою вадою серця. Ця вада характеризується відсутністю кровотоку від правого шлуночка (ПШ) до легеневої артерії із різним ступенем гіпоплазії тристулкового клапана (ТК) і порожнини ПШ та має дуктусзалежний легеневий кровотік. Тому одразу після народження єдиним джерелом легеневого кровотоку залишається відкрита артеріальна протока (ВАП). Крім того, ця вада може бути пов’язана із супутніми коронарними аномаліями, такими як вентрикуло-коронарні фістули, стеноз або атрезія коронарної артерії.