Farklı Lokasyonlardan Alınan İçme Sularında Ağır Metal Analizi - Bayram POYRAZ (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Dünyada endüstri ve şehirleşmenin artmasıyla giderek artan bir su ihtiyacı oluşmaktadır. Ağır metaller de içme suyu ile insan vücuduna alınan kimyasallar arasındadır. Yüksek seviyede ağır metal maruziyetinde ise insan vücuduna olumsuz etkileri vardır. Bu çalışma kapsamında 15 farklı lokasyondan içme suyu örnekleri alınmış ve ağır metal içerikleri belirlenmiştir. İncelenen içme suyu örneklerindeki ağır metal konsantrasyonları uluslararası su değerlendirme kuruluşlarının izin verdiği limitler arasındadır. Bu çalışmanın Türkiye’deki içme suları kalitesinin yükselmesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir.