IFLA- Ülkelerin En İyi On Resimli Çocuk Kitapları Listesi Projesi - Muhittin Gürbüz (Türk Kütüphaneciliği)
IFLA Çocuklar ve Genç Yetişkinler Bölümü, her ülkenin kütüphanecileri tarafından belirlenen en iyi on resimli kitap, The World Through Picture Books1 projesini 2011 yılında başlatmış bulunmaktadır. Şimdiye kadar 36 ülkenin yer aldığı projeye, Türkiye 37. ülke olarak katılmıştır. Proje çerçevesinde, Türkiye’deki tüm kütüphaneciler tarafından, elektronik oylama yöntemiyle en iyi on resimli çocuk kitabı seçilmiştir. Bu makalede, projenin yayınlanan elektronik kataloğundan yararlanılarak, proje hakkında bilgi verilmekte ve Türkiye için hazırlanan en iyi on resimli kitap projesi tanıtılmaktadır.