Michal V. Šimůnek – Milan Novák, Orbity smrti. Nacistická „eutanázie“ a masové umírání psychiatrických pacientů v českých zemích, 1939–1945, Praha 2023 - Petr Svobodný (Acta Universitatis Carolinae: Historia Universitatis Carolinae Pragensis)
Book review on Michal V. Šimůnek – Milan Novák, Orbity smrti. Nacistická „eutanázie“ a masové umírání psychiatrických pacientů v českých zemích, 1939–1945, Academia, Praha 2023, 579 s., ISBN 978-80-200-3470-0