TÜRKİYE’DEKİ İLLERİN SOSYO-EKONOMİK GELİŞMİŞLİK DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ - Hülya Şen; Fatih Çemrek; Özer Özaydın (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu çalışmada Türkiye’deki 81 ilin incelenen 28 tane sosyo-ekonomik değişken için gelişmişlik sıralamalarını elde etmek için Faktor Analizi ve Temel Bileşenler Analizi uygulanmıştır.